Om renoveringen

Välkommen till ditt nya hem
– Gröna, sköna Åkershus

Nu satsar KPA Pension grönt på Åkershus. Upprustning av gårdar och grönska ger en attraktiv miljö ute. Renovering av hus och lägenheter ger bättre klimat inne. Kom hem med glädje till ditt nyrenoverade hem i ett idylliskt och tryggt bostadsområde!

Med reservation för ändringar. Samtliga bilder är endast visionsbilder.

Under en 10-årsperiod kommer vi succesivt att renovera alla husen på Åkershus. Vi moderniserar gårdarna och lägenheterna. Det här är en satsning som görs för alla som bor på Åkershus – ett projekt som alla ska vinna på. Vi tänker hållbart och klimatsmart och satsar på ett boende som är tryggt, snyggt och energieffektivt – nu och i framtiden.

Ljust och fräscht kök

Med reservation för ändringar. Samtliga bilder är endast visionsbilder.

Det ljusa, fräscha köket har nya skåpstommar och arbetsbänk i ljusgrå laminat. Vita, släta köksluckor och lådfronter, helt nya vitvaror i rostfritt och infällda spotlights under överskåpen. Alla lägenheter har varmluftsugn – de större lägenheterna i arbetshöjd.
Övriga vitvaror består av kyl/frys (treorna har separat kyl och frys i fullhöjd), inbyggd mikrovågsugn och diskmaskin.

Helkaklat badrum

Med reservation för ändringar. Bilden är endast visionsbild.

Badrummen är ljusa och fräscha med vitt kakel på väggarna och mörkgrå klinker på golvet. Alla lägenheter har tvättmaskin i badrummet. Tvåor och treor har tvättpelare med både tvättmaskin och torktumlare. Allt porslin är vitt och under handfatet finns en praktisk kommod. I grundinredningen ingår också spegelskåp med belysning och vägguttag, handdukstork och duschkabin med välvd vägg.

Trivsamt och tryggt boende

Säkerhetsdörrar
De nya säkerhetsdörrarna är mer brand- och inbrottssäkra och har bra ljudisolering. Istället för brevinkast finns en tidningshållare att monterad på väggen bredvid dörren.

Med reservation för ändringar. Bilden är endast visionsbild.

Stilrena, ljusa ytor
Alla snickerier som till exempel lister, dörrar och karmar är ytbehandlade och vitmålade. Även väggar och tak är målade i vitt. Sköna och tåliga parkettgolv ligger i alla rum. I hallen hindrar en slitstark och lättstädad klinker-ruta parketten från att bli fläckig av våta skor och droppande kläder.

Med reservation för ändringar. Samtliga bilder är endast visionsbilder.

Smart garderobssystem
Ett nytt smart förvaringsystem från Elfa skapar bra med plats i klädkammaren.En hylla ingår och du bestämmer sedan själv hur många extra hyllor du behöver.

Med reservation för ändringar. Bilden är endast visionsbild.

Levande, trygga och hållbara bostäder

Miljöfrågor påverkar och berör oss alla och vi arbetar hårt för att närma oss en miljöcertifiering. Visionen är ett miljövänligt och klimatsmart Åkershus – ett hållbart bostadsområde miljömässigt, ekonomiskt och socialt. Det mår alla bra av!

Tekniska installationer och ventilation
Ventilationssystemet har moderniserats. Eftersom husen byggdes på 60-talet gav väggarna ifrån sig en aning mer radon än vad som är godkänt för en bostad. Det är nu åtgärdat och lägenheterna har fått mycket bättre luft. Utöver ventilationen renoveras undercentralerna och värmesystemet.

Skön utemiljö
Utemiljöerna rustas upp och det finns gott om lummig grönska, gräsytor och lekmöjligheter mellan husen. Mysiga gröna gårdar med en nyskapande naturpark uppmuntrar till lek och må bra.

Solceller på taket
Nya gröna Åkershus satsar grönt och hållbart. Solceller är en betydelsefull energikälla för vår framtid och kommer att installeras under 2018. Så långt det är möjligt vill vi använda egen, förnybar energi och göra en riktigt bra insats för miljön!

Isolering av taken
Redan i januari 2018 påbörjades renoveringen av taken på samtliga hus. All gammal takpapp byts ut. Omläggning och tilläggsisolering hjälper till att få ned energiförlusterna och ger ett bättre inomhusklimat.

 

Titta på en nyrenoverad lägenhet

Nu får du som missade öppet hus en ny chans att få komma och titta på en nyrenoverad lägenhet. Fyll i formuläret nedan eller kontakta Linda på Newsec: linda.bengtsson@newsec.se för att boka in en tid.